Patrice Desilets, creative director van Assassin’s Creed II, meldt dat hij nog lang niet klaar is met de Assassin’s Creed-franchise. Hij heeft dan ook nog genoeg inspiratie voor een derde deel.

In een interview met de website VG247 gaf Patrice Desilets aan dat hij ook veel ideeën heeft voor andere games, maar dat hij na zes jaar bezig te zijn met de Assassin’s Creed-franchise nog genoeg inspiratie heeft voor het derde deel.

“Ik heb veel verschillende ideeën, maar ik ben nog niet klaar om ermee aan de slag te gaan. Ik denk dat ik nog genoeg energie over heb om dit voort te zetten”, aldus de creative producer. Ubisoft heeft overigens al eerder aangegeven dat de eerste twee delen deel uitmaken van een trilogie.

Tien jaar

Tien jaar aan dezelfde franchise werken, schrikt Desilets niet af. “Ik heb de afgelopen zes jaar aan de Assassin’s Creed-games gewerkt. Het is moeilijk om je ermee te vervelen.” Patrice Desilets gaf wel toe een beetje uitgekeken te zijn op de Turkse kruistocht en de monniken, maar met de nieuwe setting van het tweede deel vormt dat geen probleem.

Assassin’s Creed II komt 20 november uit op de pc, PlayStation 3 en Xbox 360.