Na aanhoudende geruchten heeft Capcom vandaag bevestigd dat er een vervolg van Okami in de maak is voor de Nintendo DS. Deze Okamiden zal volgend jaar een release in Japan krijgen. Wanneer de game naar Europa komt is nog onduidelijk.

Capcom laat weten dat Okamiden voor het eerst aan het publiek getoond zal worden tijdens de Tokyo Game Show welke later deze maand plaats vindt. In Japan verschijnt de game onder de titel Okamiden: Chiisaki Taiyo, iets dat vertaald kan worden als Okami Legend: The Small Sun.

De DS-game wordt intern door Capcom ontwikkeld onder leiding van producer Motohide Eshiro en director Kuniomi Matsushita. “Ergens in december vorig jaar kwam Matsushita naar me toe en begon te vertellen over een nieuwe Okami die op een handheld te spelen moest zijn”, vertelt Eshiro in het tijdschrift Famitsu.

Testversie

“Hij is zeer gepassioneerd over de game en rond die tijd had hij ook al een testversie ontwikkeld die ik van een extreem hoge kwaliteit vond. Hierin kwamen Okami’s visuele kenmerken prachtig naar voren. Toen ik dat zag besloot ik dat het wel veilig was om er een officieel project van te maken”, aldus Eshiro.

“Zoals je weet is de visuele stijl en het hele gamesysteem van Okami zeer uniek”, voegt Matsushita er aan toe. “Het originele idee was om datgene te nemen wat de game speciaal maakte en het beschikbaar te maken voor meer mensen. Daarom hebben we voor de Nintendo DS gekozen. Het is een systeem dat mensen makkelijk oppakken en mee gaan spelen. Daarnaast kun je de stylus gebruiken als kwast.”

Amaterasu

Over het verhaal van Okamiden willen beide heren nog niet al te veel kwijt. Wel wordt duidelijk dat de game zich enkele maanden na de eerste game afspeelt, nadat Amaterasu de wereld dus weer had hersteld en tot leven had gewekt. De game zal zich grotendeels in dezelfde wereld afspelen als het eerste deel en hierbij zal de hoofdrol niet langer in handen zijn van de wolf-god Amaterasu. In plaats daarvan spelen we straks met Chibiterasu, een soort puppy-versie van Amaterasu.

De eerste Okami verscheen aanvankelijk exclusief voor de PlayStation 2 in 2007, maar werd niet lang daarna ook naar de Wii gebracht. Dit ondanks het sluiten van ontwikkelaar Clover Studio. Capcom nam de ontwikkeling van deze poort op zich samen met ontwikkelaar Ready at Dawn. Deze Wii-versie verscheen in april 2008.