Tijdens de presentatie van de financiële cijfers over het derde kwartaal heeft uitgever Take-Two laten weten dat digitale distributie een belangrijk onderdeel is van hun toekomstige strategie. Daarnaast kwam ook de release van GTA V even aan bod.

“We gaan het nog niet aankondigen”, begint Strauss Zelnick zijn verwarrende uitspraak. “We zullen het pas aankondigen als we het gaan aankondigen. En we gaan dus niet de strategie aankondigen over hoe we het gaan aankondigen en wanneer we het gaan aankondigen. Verwacht dus ook niets over de aankondigingstrategie rond de aankondiging van de door ons gebruikte strategie.”

Daarnaast laat Take-Two in duidelijkere bewoordingen weten dat ze zich meer willen gaan richten op het brengen van mobiele games. Dit omdat volgens hen zes van de twintig mensen over een mobiel apparaat beschikt waarop games gespeeld kunnen worden. “We zijn trots op onze franchises en wij denken dat we hiervoor de beste collectie binnen de industrie hebben”, aldus Zelnick.

Altijd DLC

Tijdens de presentatie nam ook CEO Ben Feder nog even het woord. Hij wist de aanwezige investeerders te melden dat naast de winkelverkoop en de digitale distributie ook downloadbare content een belangrijk onderdeel is van Take-Two’s strategie. “Alles zal dan ook een downloadbaar component krijgen”, zegt hij.

“Dat is een van de leermomenten die we met The Lost and Damned hebben opgedaan. En als we dan zien hoe goed GTA het in de winkelverkoop doet zijn we zeer optimistisch op dit punt. De games leven zowel online als in de winkel. En of dat nou meer online is dan in de winkel of andersom, daarmee gaan we de komende tijd sterk experimenteren”, aldus Feder.

Natal-games

Ben Feder wist verder nog te melden dat de ontwikkelingsteams van Take-Two inmiddels in het bezit zijn van de Natal development kits. “Uiteraard kunnen we nog niets zeggen over games die we nog moeten aankondigen maar die dev kits liggen nu bij al onze ontwikkelingsteams. Iedereen is dan ook druk bezig met het uitzoeken van nieuwe manieren waarop we kunnen innoveren.”

Tijdens de presentatie draaide het uiteraard vooral om de financiële resultaten die Take-Two in het derde kwartaal heeft weten neer te zetten. En hoewel ze vorig jaar in dezelfde periode nog 433,8 miljoen dollar wisten om te zetten kwam er dit jaar slechts 138,6 miljoen dollar binnen. Met deze resultaten boekt Take-Two nu een netto verlies af van 55,5 miljoen dollar.

Op schema

De afgelopen maanden heeft Take-Two een aantal van haar games verschoven naar een release in 2010. Vandaag weet de uitgever te melden dat de vier grootste games nog steeds op schema liggen voor een release in de eerste helft van het jaar. Red Dead Redemption, Mafia II, BioShock 2 en Max Payne 3 zullen allemaal in een periode van vier maanden verschijnen.