AMSTERDAM - Uitgever Rockstar laat weten dat Grand Theft Auto: Chinatown Wars ook voor de iPhone en iPod Touch zal verschijnen. Daarnaast komt ook de PSP-titel Beaterator op de genoemde mobiele platformen van Apple uit.

GTA: Chinatown Wars kwam eerder uit op de DS en zal 23 oktober ook verschijnen voor de PSP. De game speelt zich af in Liberty City en draait om de Chinese gang de Triads.

Rockstar laat weten dat de iPhone- en iPod Touch-versie op dat gebied niet zal afwijken.

Sam Houser, mede-oprichter van het bedrijf, beschrijft GTA: Chinatown Wars als een ‘perfecte match’ voor mobiele platformen.

“We zijn blij om deze ambitieuze versie van Liberty City - met zijn mate van detail en intense gameplay - te brengen naar Apple’s nieuwe gameplatformen”, aldus Sam Houser

Beaterator

De muziekgame Beaterator zal eind deze maand uitkomen op de PSP. In deze game kunnen spelers muziek mixen en zo hun eigen beats te creëren.

“De simpele pick-up-and-play stijl van Beaterator leent zich goed voor de Apple-platformen”, zegt Houser.

Of we nog extra toevoegingen mogen verwachten voor deze nieuwe versies, maakt Rockstar nog niet duidelijk. Beide games zullen deze herfst nog verschijnen op de iPhone en de iPod Touch.