AMSTERDAM - Jade Raymond, producer van onder meer Assassin’s Creed, heeft een flinke promotie gekregen binnen Ubisoft. Raymond is namelijk benoemd tot hoofd van de nieuwe Ubisoft-studio in Toronto welke binnenkort zal openen.

“Ik ben zeer blij dat Jade onze Toronto studio gaat leiden”, zegt CEO Yannis Mallat. “Met meer dan twaalf jaar ervaring binnen de game-industrie, haar kennis en het leiderschap als een veteraan, is zij van onschatbare waarde voor onze Toronto-studio en zal ze Ubisoft helpen bij de uitbreiding in Canada.”

Niet alleen haar baas, ook Jade Raymond zelf zegt erg veel zin in de nieuwe klus te hebben. “Ik kijk er erg naar uit om een sterk en talentvol team op te bouwen waarmee we aan AAA-titels kunnen werken en nieuwe franchises kunnen bedenken”, aldus Raymond.

800 banen

In juli werd duidelijk dat Ubisoft de nieuwe studio in Toronto zou openen en wist de uitgever en ontwikkelaar te melden dat hier in de komende tien jaar zo’n 800 banen gecreëerd moeten gaan worden. Om dit te realiseren trekt Ubisoft een half miljard dollar uit om de studio aan het werk te zetten.

Eind dit jaar zal Ubisoft Toronto onder het management van Jade Raymond haar deuren officieel openen, waarmee de vierde Canadese Ubisoft-studio een feit is. Het bedrijf van Yves Guillemot heeft momenteel twintig vestigingen verspreid over zestien landen.