AMSTERDAM - Bobby Kotick, CEO van uitgever Activision, denkt dat de game-industrie het in zich heeft om de film- en televisie-industrie binnen vijf jaar te verpletteren. “Dit medium zal een eclips betekenen voor film en televisie”, aldus Kotick.

“Het is geen onbelangrijke investering voor mensen”, zegt hij over de drempel voor mensen om een console aan te schaffen.

“Ik maak me dan ook best zorgen over de komende jaren als je kijkt naar een economie die niet meer groeit. Dan zie je ook alle economische uitdagingen die er voor ons liggen, niet alleen voor videogames maar voor alle bedrijfstakken”, aldus Kotick.

Ondanks deze risico’s gelooft Kotick dat de game-industrie voor de consument belangrijker zal worden op het moment dat de nieuwe generatie consoles verschijnt. Dit omdat het hiermee pas echt mogelijk zal worden om personages tot leven te wekken.

Om emoties via een game over te kunnen brengen en een dieper verhaal te kunnen vertellen zijn volgens hem betere gezichtsanimaties van de personages nodig dan we nu in de huidige games te zien krijgen.

Voorproefje

Of de baas van Activision al een voorproefje heeft gekregen op de grafische mogelijkheden die we van de nieuwe generatie consoles kunnen verwachten wordt niet duidelijk. Wel weten we inmiddels dat Activision niet de enige partij is die zich actief bezig houdt met de games van de toekomst. Ook Ubisoft liet onlangs weten dat ze zich klaar maken voor de nieuwe consoles.

“We moeten ons echt gaan klaarmaken voor de toekomstige generatie consoles”, zei Yves Guillemot onlangs in een interview over de financiële resultaten van het bedrijf.

“In de komende paar jaar zullen er al nieuwe thuis- en handheld-consoles zijn, en als je nu niet investeert zal het onmogelijk worden om straks beide generaties te ondersteunen."