Robert Bowling van ontwikkelaar Infinity Ward heeft vandaag via Twitter laten weten dat de muziek in Call of Duty: Modern Warfare 2 verzorgd zal worden door Oscarwinnaar Hans Zimmer.

De Tweet van Robert Bowling werd vrijwel direct bevestigd door het kantoor van Hans Zimmer. De soundtrack van Modern Warfare 2 blijkt het eerste project van Zimmer te zijn dat exclusief voor een videogame gebruikt zal worden.

Hans Zimmer is een van de meest gerenommeerde componisten uit Hollywood en is onder meer verantwoordelijk voor de muziek in films als The Dark Knight, Pirates of the Caribbean, Gladiator, Rain Man en Driving Miss Daisy. Voor zijn werk aan The Lion King kreeg hij in 1995 een Oscar uitgereikt. Naast de muziek voor Modern Warfare 2 zal Zimmer’s werk straks te horen zijn in de films Sherlock Holmes en Inception.

Acteurs

Naast de soundtrack wordt er de laatste tijd ook steeds meer duidelijk over de stemacteurs die aantreden voor de game. Zo werd eerder deze maand bekend dat rapper 50 Cent zijn stem aan de game zal lenen en hoorden we ook dat acteurs als Kevin McKidd (Love Fist’s Jezz Torrent in Grand Theft Auto: Vice City) en Barry Pepper (Alex Mercer in Prototype) aan de nieuwe game van Infinity Ward zullen meewerken.

Call of Duty: Modern Warfare 2 zal op 10 november in de winkels liggen en is dan verkrijgbaar voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3.