Volgens Xbox-baas Shane Kim zal Natal meer betekenen dan slechts een reactie op Nintendo’s Wii. Volgens hem zal het er namelijk voor zorgen dat zijn console als absolute winnaar uit de bus gaat komen aan het eind van deze consolecyclus.

“Natal zal honderden miljoenen mensen naar de Xbox 360 brengen en ons de winnaar maken van deze console-generatie. Maar deze generatie is nog lang niet voorbij en we zijn op dit moment zeker nog niet aan de winnende hand”, vertelt Kim in een interview met OXM.

“Ons doel is om te winnen, dat is het altijd geweest. We willen echt honderden miljoenen klanten hebben, of dat nou op de Xbox 360 of op Live is, dat is gewoon onze visie. En dat is ook precies waar het bij Project Natal allemaal om draait”, aldus de baas van Xbox.

Natal gaat verder

“Natal is niet bedoeld als reactie op Nintendo en wat zij doen met de Wii, het gaat veel verder dan wat Nintendo en Sony op dit moment doen. Dit zal alle barrières doorbreken die er voorheen nog bestonden voor mensen die zich geïntimideerd voelden met een controller in hun handen.”

Een van de games die Kim’s visie werkelijkheid moeten gaan maken is het Milo-project van Peter Molyneux. En hoewel Lionhead Studios momenteel bezig is met de ontwikkeling van Fable III laat Molyneux vandaag weten dat dit niet betekent dat de productie van zijn Natal-game stil ligt. Volgens de game designer zullen we dan ook snel meer horen over zijn speciale game voor Natal waarin de personages Milo en Kate centraal zullen staan.

Lente 2010

Naast Nintendo en Microsoft zal ook Sony zich binnenkort op de markt van de bewegingsgevoelige besturing gaan begeven. Zo werd onlangs bekend dat de motion controller voor de PlayStation 3 in de lente van 2010 zal verschijnen. Hiermee zijn ze eerder met de nieuwe besturing dan Microsoft want Project Natal verschijnt waarschijnlijk pas eind volgend jaar.