Batman: Arkham Asylum ligt hier pas een dag in de winkels, maar krijgt nu al een bescheiden plek in het Guinness Book of Records.

De game is overal zo goed ontvangen door reviewers, dat het daarmee de als best beoordeelde game over een superheld is, volgens Guinness World Records. Nu zijn er sowieso erg weinig games met striphelden in de hoofdrol die zeer postitief worden beoordeeld, maar Batman: Arkham Asylum krijgt wereldwijd gemiddeld een score van 91.67 van gamerecensenten.

Een woordvoeder van de bekende recordverzamelaar stelt dat Rocksteady’s spel over de getergde held een fantastische game is en dus terecht een vermelding in het Guinness Book of Records krijgt als meest gewaardeerde superheldengame ooit.

Uniek verhaal

Batman: Arkham Asylum heeft een eigen achtergrondverhaal en is dus niet gebaseerd op een film of bestaand plot uit een stripboek. De game speelt zich af in de beruchte gevangenis Arkham Asylum, waar Batman menig slechterik heeft opgesloten, inclusief zijn aartsvijand de Joker. Behalve uitgebreide gevechten waarin Batman het opneemt tegen de vele criminelen, bevat de game ook veel puzzel- en platformelementen.

Sinds gister ligt Batman: Arkham Asylum in de Nederlandse winkels voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. De pc-versie laat nog even op zich wachten en zal 18 september verschijnen.