Jack Emmert, baas van studio Cryptic, beweert dat er een Xbox 360-versie van de game klaar ligt, maar dat Microsoft nog niet bereid is om de MMO uit te brengen.

"Microsoft is een groot bedrijf en ze moeten alle verschillende problemen uitzoeken die gerelateerd zijn aan MMO’s", zegt de CCO van Cryptic Studios. Emmert laat weten enigszins verbaasd te zijn over Microsofts houding. "Het kost gewoon tijd voor een log beest als Microsoft om in actie te komen. Ik heb echt geen andere verklaring, want het is net zo verbijsterend voor ontwikkelaars als voor anderen."

Volgens Cryptic is de Xbox 360-versie van Champions Online "ready to go", maar het zal nog even duren voordat pc-gamers het in de superheldenwereld op kunnen nemen tegen de Xbox 360-spelers. Emmert weet niet of de Xbox 360-versie zelfs dit jaar nog uit wordt gebracht. "Op dit moment zijn we aan het praten met Microsoft. Zij zijn aan zet. Wij zijn er klaar voor, maar totdat Microsoft groen licht geeft, blijven we wachten."

DLC

Emmert geeft verder aan dat Cryptic ongeveer vier updates per jaar uit wil brengen voor de MMORPG. Hoewel hij daar aan toevoegt dat dit onder voorbehoud is en het er dus ook minder kunnen worden, wil de ontwikkelaar in ieder geval minstens elke drie maanden iets geheel nieuws toevoegen aan de game.

Die vier updates beslaan overigens ook grotere uitbreidingen die Cryptic momenteel ontwikkelt. Emmert stelt dat gratis nieuwe content "zeer, zeer regelmatig" zal verschijnen, maar de studio heeft tevens plannen voor betaalde downloadable content. Hij belooft meer informatie over deze DLC zodra Champions Online 4 september in de winkels ligt voor de pc.