Microsoft laat vandaag weten dat ze een onderzoek hebben ingesteld naar de oorzaak van de veel te vroeg verschenen exemplaren van Halo 3: ODST.

De game was namelijk gedurende enkele dagen al verkrijgbaar bij een Franse winkelier.

“We onderzoeken een kleine breuk in ons distributieproces rond de vroege aflevering van Halo 3: ODST”, vertelt een woordvoerder van Microsoft. “We onderzoeken daarnaast ook Xbox Live-accounts die activiteiten vertonen welke gerelateerd zijn aan Halo 3: ODST, en zullen actie ondernemen tegen diegene die de game op illegale wijze heeft verkregen.”

Geen maatregelen

Echter benadrukt Microsoft dat ze geen maatregelen zullen nemen tegen gamers die de game legaal via de winkel hebben gekocht. Gamers die de nieuwe Halo-titel in de tussentijd dus hebben weten aan te schaffen bij de bewuste winkel in Frankrijk hebben het gelukt als een van de weinige de game nu al te kunnen spelen.

Halo 3: ODST hoort eigenlijk pas over een week of drie richting de detaillisten te gaan omdat de game gepland staat voor een release op 22 september. Het is voor Microsoft dan ook nog een groot raadsel hoe de game zo vroeg al in handen van enkele gamers is gevallen.

Aanvankelijk wist ontwikkelaar Bungie te melden dat ODST hun laatste Halo-content zou worden, maar tijdens de E3 werd duidelijk dat Bungie bezig was met Halo: Reach, een game die eind 2010 moet gaan verschijnen.