Nintendo heeft bekend gemaakt dat Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story, de derde titel binnen de Mario & Luigi RPG-serie, vanaf 9 oktober in de Europese winkels zal liggen.

Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story is het vervolg op de DS-titel Mario & Luigi: Partners in Time en belooft de bekende gameplay te combineren met nieuwe features.

Zo zullen spelers zowel met Bowser als met de twee loodgieters spelen waarbij de DS regelmatig gedraaid moet worden. Daarnaast zal er gebruik gemaakt worden van de microfoon in de DS om speciale commando’s aan het tweetal te geven.

Opzuigen

“In het begin van de game zal Bowser Mario & Luigi opzuigen waarna het tweetal de organische binnenkant van het monster gaan ontdekken zoals zijn maag, armen en benen”, verklaart Nintendo. “Een leuke nieuwe feature is dat spelers Bowser kunnen besturen op het bovenste scherm en Mario & Luigi op het Touch Screen. En er kan altijd tussen beiden gewisseld worden.”

Net als de twee voorgaande titels Superstar Saga en Partners in Time wordt ook Bowser’s Inside Story weer ontwikkeld door AlphaDream. Daarnaast zal Yoko Shimomura voor de typische Mario-muziek zorgen en verzorgt Charles Martinet de voice acting. Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story verscheen in februari reeds in Japan en Amerika kan over ruim twee weken met de titel aan de slag.