Richard Ham van Splash Damage laat in een interview weten dat hun aankomende titel Brink de start zal betekenen van een ‘zeer omvangrijke franchise’. Zo voorspelt hij dat er minimaal drie Brink-games zullen verschijnen.

“Spelers leggen een hoop geld neer voor een game, dus ze willen weten waar ze aan beginnen”, zegt de creative director. “Maar uiteindelijk denk ik dat ze best een risico durven te nemen. Ze zullen deze franchise accepteren als een nieuwe mijlpaal waar ze steeds opnieuw iets van willen spelen.”

“Ik kijk er erg naar uit om ook Brink 2 en 3 te maken. We hebben daar nu al zeer grote plannen voor liggen”, aldus een zelfverzekerde Richard Ham. Brink is de eerste game die voortkomt uit de samenwerking tussen ontwikkelaar Splash Damage en Bethesda Softworks.

Dunne lijn

Volgens Bethesda beschikt Brink over dezelfde kwaliteit die Fallout 3 kenmerkte en zullen er vele nieuwe en innovatieve opties in de game verwerkt zijn. Zo zal de lijn tussen online en offline gameplay ongekend dun zijn zodat iedereen eenvoudig de stap zal kunnen nemen om de multiplayer-modus van de game binnen te stappen. “Ook als je net als ik nooit aan een multiplayer-modus van een game begint”, aldus Ham.

Brink staat gepland voor een release op de Xbox 360, PlayStation 3 en pc. De game zal in de lente van 2010 in de winkels verschijnen.