AMSTERDAM - Microsoft kondigt vandaag aan dat de Xbox 360 Elite vanaf morgen een prijsverlaging van vijftig euro zal krijgen. Hiermee komt de consumentenadviesprijs uit op 249.99 euro.

Daarnaast wordt duidelijk dat de Xbox 360 Pro gefaseerd uit Europa zal verdwijnen.

“Met het Sinterklaas- en kerstseizoen bijna voor de deur is het tijd om alvast uit te kijken naar entertainmentgeschenken waar iedereen plezier van zal hebben,” zegt Chris Lewis, vice president Interactive Entertainment Business bij Microsoft Europa.

“Ons doel voor de komende achttien maanden is om entertainment in de woonkamer opnieuw uit te vinden.”

Fundamenten

“We willen er zeker van zijn dat we de juiste fundamenten hebben liggen om onze consumenten goed geïnformeerd hun entertainmentplatform te laten kiezen. We weten dat prijs een cruciale factor is in de keuze van de consument, maar we weten ook dat consumenten in Europa op zoek zijn naar toegevoegde waarde, voordeel en entertainmentervaringen.”

De prijsverlaging van de Xbox 360 Elite valt samen met een herschikking in de strategie voor de Xbox-consoles in Europa. Dit moet er volgens Microsoft voor gaan zorgen dat de Xbox 360 prijzen in elke markt de beste prijs/kwaliteitverhouding vertegenwoordigen.

De nieuwe prijsstructuur van 249.99 euro voor de Xbox 360 Elite tegenover 199.99 euro voor de Xbox 360 Arcade biedt naar hun inzicht dan ook een goede keuze.

Prijsverhoging

Hoewel de prijs van de Elite dus aanzienlijk is verlaagd blijkt dat de adviesprijs van de Xbox 360 Arcade enigszins is verhoogd. Voorheen lag de goedkoopste Xbox 360-variant namelijk nog voor ongeveer 179,99 euro in de winkels, vanaf morgen zal dit dus bijna tweehonderd euro geworden.

Dit najaar komt Microsoft verder nog met een aantal nieuwe services naar de Xbox 360 waardoor het onder meer mogelijk wordt om Tweets te plaatsen via Twitter en je Facebook account bij te houden. Daarnaast maakt de komst van een Video on Demand-service het straks mogelijk om in high definition films te streamen via Xbox Live.

PS3 Slim

De prijsverlaging van de Xbox 360 Elite volgt op de eerdere prijsverlaging van de PlayStation 3 die Sony vorige week tijdens de GamesCom aankondigde.

Deze console ligt momenteel namelijk voor 299 euro in de winkelschappen en wordt volgende maand vervangen door de PS3 Slim. Een lichtere en kleinere variant op de eerste generatie.