David Cage van ontwikkelaar Quantic Dream heeft in een interview laten weten dat zijn game Heavy Rain nog niet het beste uit de PlayStation 3 haalt. “We ontdekken het platform nog maar net”, aldus de CEO.

Aanvankelijk wist Quantic Dream te melden dat Heavy Rain het uiterste zou vragen van Sony’s console maar nu zegt David Cage dat er nog veel meer gedaan kan worden met de PS3. “Je moet goed onthouden dat Heavy Rain pas onze eerste game is op de PS3”, zegt hij.

“Het is niet de tweede of derde generatie games voor hetzelfde platform. We ontdekken het platform nog maar net. Dus ja, er is nog meer dan genoeg ruimte voor verbeteringen, daar ben ik zeker van. Bij Quantic Dream weten we dat we veel beter kunnen dan dit.”

Prequels of sequels

Verder liet Cage nog weten dat de studio momenteel met Sony in overleg is om eventueel downloadbare content voor Heavy Rain te ontwikkelen. “Misschien gaan we iets doen met prequels of sequels voor de personages. Dit omdat spelers zich aan hen gaan hechten en ze dus beter willen leren kennen”, zegt hij.

“We willen wat content en verschillende features online hebben. Maar het zal natuurlijk geen multiplayer worden. Het blijft gewoon een singleplayer-ervaring”, aldus Cage. Heavy Rain wordt volgens de CEO een zeer volwassen game, en daar zou de gehele game-industrie zich volgens hem sterker voor moeten maken.

Zo liet hij vorige week tijdens de GamesCom weten dat het toevoegen van emotie in games steeds populairder en belangrijker wordt. “We maken niet langer games voor kinderen. Het publiek is volwassen geworden. Maar ondanks dat zijn games – zelfs in de afgelopen twintig jaar - niet veranderd.”

Primitieve emoties

Cage maakte hierbij onderscheid tussen primitieve emoties en sociale emoties, zoals medeleven en schaamte. Kunst zou volgens hem alle emoties oproepen en een grotere impact hebben. De meeste games zouden echter geen betekenis hebben en enkel primitieve gevoelens aanspreken.

Welke emoties Heavy Rain bij de speler zal oproepen kunnen we ergens in 2010 gaan ervaren als de game exclusief naar de PlayStation 3 komt.