Ubisoft, uitgever van de game in Amerika, maakt vandaag bekend dat No More Heroes 2: Desperate Struggle in januari zal verschijnen. Volgens ontwikkelaar Grasshopper Manufacture wordt het de laatste No More Heroes-titel voor de Wii.

De releaseperiode werd bekend gemaakt tijdens de aankondiging van een No More Heroes 2-wedstrijd op de officiële website van de game. Gamers worden hier uitgedaagd om een nieuw t-shirt te ontwerpen voor hoofdrolspeler Travis Touchdown. Suda 51, CEO van Grasshopper, zal zelf de winnaar uitkiezen en het shirt zal vervolgens in de nieuwe game verschijnen. De wedstrijd loopt overigens tot 10 september.

No More Heroes: Desperate Struggle speelt zich drie jaar na het eerste deel af en in de game zullen zowel Travis Touchdown als Silvia Chrystel weer een belangrijke rol gaan spelen. Wegens zware investeringen van grote bedrijven is Santa Destroy in korte tijd omgevormd tot een drukke toeristenstad, iets dat aansluit op een eerder bericht waaruit duidelijk werd dat de open wereld van deel twee verbeterd en een stuk drukker zal zijn.

Moordenaars ranglijst

Op een dag zal Silvia bij Travis verschijnen en hem uitnodigen om opnieuw de moordenaars rangrijst te beklimmen. Daarnaast zal ook Bishop, een vriend van Travis, een belangrijke rol krijgen in dit tweede deel. De game wordt momenteel ontwikkeld door Grasshopper Manufacture en zal in januari exclusief verschijnen voor de Wii.

Echter zal het volgens Suda51 wel eens de laatste No More Heroes voor de Wii kunnen zijn. Dit omdat de franchise naar andere platformen zou moeten uitwijken om door te kunnen groeien. “Ik wil echt een grote franchise van No More Heroes maken”, aldus Suda51 enige tijd geleden.

Nieuwe platformen

“Ik denk dat dit de laatste No More Heroes is die voor de Wii wordt ontwikkeld”, zei hij. “Om NMH verder uit te breiden naar nieuwe mogelijkheden hebben we gewoon nieuwe platformen nodig. De Wii is een geweldig platform, maar we hebben er alles mee gedaan dat op dit moment mogelijk is.”