Capcom heeft vandaag bevestigd dat Resident Evil: The Darkside Chronicles op 27 november in de Europese winkels verschijnt voor de Wii.

The Darkside Chronicles is de tweede on-rails shooter binnen de Resident Evil-franchise die naar de Wii komt en deze zal zich in 1998 afspelen. Gelijktijdig dus met de gebeurtenissen uit Resident Evil 2. De game beschikt daarbij over een co-op modus voor twee spelers en de gamer kan gebruik maken van het nieuwe Evade-systeem waarmee zombies ontweken kunnen worden.

De game zal verkrijgbaar zijn in een bundel met de Wii Zapper en het is volgens Capcom vrij bijzonder dat zij dit als third party-uitgever mogen. Niet eerder heeft Nintendo deze accessoire namelijk beschikbaar gesteld voor de levering bij een game van een third-party-uitgever in Europa.

X-factor

Eerder liet Masachika Kawata, producer van The Darkside Chronicles en Resident Evil 5, weten dat volwassen Wii-games over een zekere ‘X-factor’ moeten beschikken willen ze succesvol zijn. "Mensen hebben het idee dat er voor de Wii alleen maar schattige games uitkomen. Als je daadwerkelijk een goede game probeert te ontwikkelen voor de Wii kost dat gewoon veel tijd en geld en het is ook niet de makkelijkste console om mee te werken", zei Kawata vorige maand.