Gisteren verscheen de downloadbare content Pinnacle Station voor Mass Effect al per ongeluk online op het Zwitserse Xbox Live, maar vandaag is deze dan ook wereldwijd officieel beschikbaar.

Door de Pinnacle Station DLC wordt er een geheim ruimtestation van de Alliance beschikbaar waarin commander Shepard 13 battle scenario’s kan doorlopen. Iets dat voor ongeveer 2 tot 3 uur aan extra gameplay moet gaan zorgen. Pinnacle Station kost 400 Microsoft Points en is 237MB groot. Of de content ook naar de pc komt is nog niet duidelijk.

BioWare had eerder al aangegeven graag een arena of Fight Club-achtige toevoeging te willen maken voor Mass Effect en deze is met Pinnacle Station dus werkelijkheid geworden. ”We hadden iets voor Mass Effect 1 dat we niet hebben kunnen maken, gewoon omdat we er geen tijd voor hadden en omdat we dachten dat het niet goed genoeg zou zijn”, liet lead designer Preston Watamaniuk in februari al weten.

Gelijk met pc

Gisteren wist ontwikkelaar BioWare nog te melden dat Mass Effect 2 begin volgend jaar gelijktijdig zal verschijnen voor zowel de Xbox 360 als de pc. Na de release van de eerste Mass Effect duurde het meer dan zes maanden voordat deze ook naar de pc kwam. Gisteren heeft de ontwikkelaar ook Patch 1.02 vrijgegeven voor de pc-versie van het eerste deel. Door deze update van 72MB worden enkele bugs en problemen in de game verholpen.