AMSTERDAM - Uit de online database van de Entertainment Software Rating Board (ESRB) blijkt dat Manhunt 2 naar de pc komt. Uit de publicatie blijkt dat deze pc-versie voorzien zal worden van de hoogst mogelijke leeftijdsclassificatie: de AO-rating.

Volgens de Amerikaanse variant op de PEGI – welke leeftijdsclassificaties toekent aan games - zal de pc-versie dus de AO-sticker opgeplakt krijgen waardoor de game alleen voor volwassenen verkrijgbaar zal zijn en niet in de openbare winkelschappen komt te liggen.

Toen het origineel vorig jaar naar de PlayStation 2, PSP en de Wii kwam gaf de ESRB deze nog een M-rating.

Manhunt 2 zou destijds eigenlijk ook voorzien worden van het AO-label maar omdat bepaalde content uit de game werd gehaald ging de ESRB akkoord met een M-rating waardoor een minimum leeftijd van zeventien jaar vereist was.

Het is nog niet duidelijk wat de reden is van de aangescherpte classificatie maar het zou mogelijk zijn dat de pc-game over scènes beschikt die eerder door uitgever en ontwikkelaar Rockstar waren verwijderd.

Opschudding

Sinds de aankondiging van Manhunt 2 wist de game meerdere malen voor veel opschudding te zorgen binnen en buiten de game-industrie. Zo vonden er meerdere protesten plaats, werd de game uit verschillende landen verbannen en ging Jack Thompson openlijk de strijd aan met de game.

Ook in Nederland boog de politiek zich over een mogelijke boycot op de game, maar minister van Justitie Hirsh Balling kwam na een Kamerdebat tot de conclusie dat een verbod niet mogelijk was in Nederland.Wanneer de pc-versie van Manhunt 2 zal verschijnen is nog niet duidelijk. Vooralsnog is het eerst nog wachten op de officiële aankondiging van de gewelddadige game.