AMSTERDAM - Hoewel Assassin’s Creed 2 slechts enkele dagen na Call of Duty: Modern Warfare 2 in de winkels verschijnt laat uitgever en ontwikkelaar Ubisoft weten dat ze niet bang zijn voor de concurrentie die deze titel zal brengen.

“De eerste Assassin’s Creed-game werd ook twee weken na Modern Warfare uitgebracht en verkocht nog steeds 9 miljoen units”, zegt creative director Patrice Desilets.

“Als mensen hun dosis first-person shooter willen dan kopen ze Modern Warfare 2. Als je een zwaard wilt en over daken van een grote open stad wilt rennen dan is dit je ding.”

“Er zijn gewoon veel mensen die dat willen spelen en die geen zin hebben om met guns aan de slag te gaan”, aldus de creative director. “Het heeft dezelfde aantrekkingskracht als de eerste game maar we hebben afstand gedaan van alle frustratie. En het is ook nog eens een stuk groter. We geven echt veel meer aan de speler.”

Assassin’s Creed 2 verschijnt op 20 november voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc. Call of Duty: Modern Warfare 2 verschijnt op 10 november en komt naar dezelfde platformen.

Ezio Auditore de Firenze

Assassin's Creed 2 speelt zich af in de periode na 1476 en hierbij kruipt de speler in de huid van Ezio Auditore de Firenze. In vergelijking met het eerste deel zal de speler hier de beschikking krijgen over een aantal nieuwe wapens, is het voor Ezio mogelijk om te zwemmen en zijn er Da Vinci Workshops in de game te vinden.

Assassin’s Creed 2 lijkt zich meer op de actie te gaan richten dan zijn voorganger omdat zaken als de afluister-missies niet zullen terugkeren. De game belooft over zestien verschillende types missies te beschikken.

Groots

Het ontwikkelingsteam van Ubisoft wilde het groots aanpakken met Assassin’s Creed 2 en dus is het team ruim drie keer zo groot als dat van de eerste game.

Doordat het team uit 450 mensen bestaat is het volgens Ubisoft mogelijk om 'duizenden ideeën' in dit vervolg verwerken die in de eerste game nog niet mogelijk waren.