AMSTERDAM - Hoewel ontwikkelaar Gearbox onlangs nog liet weten dat de ontwikkeling van Aliens: Colonial Marines voorspoedig verloopt blijkt nu dat uitgever SEGA nog geen idee heeft wanneer de game zal verschijnen. Dit hangt namelijk geheel af van het succes van Aliens vs. Predator.

“Ik denk dat het nog veel te vroeg is om over de releasedatum duidelijkheid te krijgen”, zegt COO Mike Hayes van SEGA.

“Wat ik wel kan zeggen is dat het zeer onwaarschijnlijk is dat we iets lanceren in de zes maanden na de release van Aliens vs. Predator. Dit zal eerder negen maanden, of acht tot twaalf maanden gaan duren.”

Derde game

“Dat zijn zaken waar we letterlijk op dit moment mee bezig zijn. Maar een heleboel zal afhangen van het succes dat AvP heeft zodra deze in de winkels ligt. Naar aanleiding hiervan bepalen we wanneer we de volgende willen uitbrengen en daarna bepalen we natuurlijk wat de derde game uit de serie zal worden”, aldus Mike Hayes.

Aliens vs. Predator zal ontwikkeld worden door Rebellion, dezelfde studio die ook verantwoordelijk was voor de allereerste Aliens cs. Predator-game.

De game zal begin 2010 in de winkels liggen en verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc. Dit betekent dus dat Aliens: Colonial Marines op zijn vroegst eind 2010 kan verschijnen als blijkt dat AvP goed verkoop.