AMSTERDAM - In een interview met Times Online heeft Kaz Hirai, CEO van Sony Computer Entertainment, laten weten dat de nieuwe bewegingsgevoelige besturing voor de PlayStation 3 in de lente van 2010 zal verschijnen.

“We richten ons op een release in de lente van volgend jaar. Een van de dingen waar we echter zeker nog voor willen zorgen is dat we deze controller niet zomaar op de markt brengen”, vertelt Hirai.

“We hebben geweldige software nodig om de controller tijdens de lancering te ondersteunen. Het is iets waar we al zeer lang aan werken.”

Naast de nieuwe controller wist Hirai ook nog het een en ander te vertellen over de beslissingen die hij heeft moeten nemen met betrekking tot het design van de nieuwe PS3 Slim.

“We wilden er zeker van zijn dat we een nieuwe weg zouden inslaan met de PS3”, aldus de topman van Sony.

Logo

“Het PS logo met de hoofdletter P en kleine S is altijd ons logo geweest, en stond altijd gelijk aan videogames. Hiermee willen we dan ook alle gedachten resetten”, zegt Hirai over het verdwijnen van het volledig uitgeschreven ‘PlayStation 3’ op de originele PS3-console.

“Ook intern wilde ik hiermee de boodschap verspreiden dat we onze gedachten moesten resetten, dat we teruggingen naar onze roots.”

Billboards

“En op welke manier kunnen we dat nu beter doen dan door het oude logo terug te brengen. Toen we PlayStation 3 volledig hadden uitgeschreven kregen we hier bijvoorbeeld ook problemen mee op billboards omdat het erg klein werd. Het werkte gewoon niet als je wilt opvallen.”

Tot slot reageerde Hirai nog op de vele kritiek die Sony de laatste tijd kreeg wegens het uitblijven van het succes van de PlayStation 3. Volgens hem kan de console namelijk niet na drie jaar al beoordeeld worden.

“Als je kijkt naar de marktpenetratie dan is deze langzamer dan die van de PS2, maar het ligt redelijk gelijk met die van de eerste PlayStation”, aldus Hirai.

Vorige week kondigde Sony tijdens haar persconferentie op de GamesCom in Keulen naast een prijsverlaging ook de nieuwe PS3 Slim aan. Deze zal vanaf de eerste week van september beschikbaar komen.

Deze PlayStation 3 is 32 procent kleiner, 36 procent lichter en verbruikt 34 procent minder stroom dan zijn grote broer.