HAARLEM - Als Guitar Hero 5 volgende maand in de winkels verschijnt zal de downloadbare content die hiervoor uit komt niet beschikbaar zijn voor bezitters van Guitar Hero World Tour. Dit door de veranderingen die in de franchise zijn doorgevoerd.

Hoewel Rock Band-spelers ook DLC kunnen aanschaffen welke voor Rock Band 2 is verschenen zullen World Tour-bezitters hiervoor dus eerst moeten overstappen op de nieuwe game.

“De downloadbare content voor Guitar Hero 5 zal wel compatibel zijn met toekomstige Guitar Hero en Band Hero-games”, zegt een woordvoerder van Activision.

“Echter zorgen de verbeteringen en innovaties van de franchise ervoor dat de downloadbare content niet backwards compatible is met Guitar Hero World Tour.”

Volgens Activision gaat het hier om nieuwe toevoegingen aan de game als Band Moments, de Expert-modus voor drummers en de Starpower voor zang.

Voor gamers die straks Guitar Hero 5 aanschaffen zal het overigens wel mogelijk worden om alle eerder verschenen DLC-nummers te kunnen spelen. Guitar Hero 5 ligt vanaf 18 september in de winkels en verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii en PlayStation 2.

Importeren

Eerder werd al duidelijk dat er 85 nieuwe nummers in Guitar Hero 5 zullen zitten en dat gamers daarnaast ook oude Guitar Hero-songs kunnen importeren. Zo zullen enkele nummers uit Guitar Hero World Tour en Guitar Hero Greatest Hits over te zetten zijn.

Deze service zal echter niet geheel gratis zijn, maar hoeveel Activision hiervoor gaat vragen is nog niet duidelijk. Het importeren van de nummers zal mogelijk zijn met de Xbox 360-, PlayStation 3- en Wii-versie van de game.