HAARLEM - Vandaag wordt duidelijk dat actrice Tricia Helfer, bekend als Number Six in Battlestar Galactica, haar stem zal lenen aan StarCraft II. Zij zal de rol van Sarah Kerrigan op zich nemen.

Daarnaast maakt Blizzard bekend dat ze met een mogelijke oplossing komen voor het LAN-probleem in deze game.

Naast de stem van Kerrigan als de Queen of Blades, zal Helfer ook de stem van Sarah inspreken voordat haar transformatie plaatsvond in de verschillende flashbacks.

Verder maakt Blizzard bekend dat ze momenteel een LAN-achtige spel-ervaring in StarCraft II willen stoppen die nog wel enig verband houdt met het Battle.net systeem.

Dit nadat enkele pc-gamers een online petitie hadden opgezet waarin ze aangaven het niet te accepteren dat een LAN-functie niet terug zal keren in de nieuwe StarCraft-game. De petitie is momenteel al 122.932 keer ondertekend.

Verbindingsmogelijkheden

“We werken aan oplossingen waarmee we de verbinding met Battle.net behouden, maar waardoor ook geweldige verbindingsmogelijkheden voor de spelers ontstaan”, vertelt Battle.net designer Greg Canessa.

Hoewel het nog niet geheel duidelijk wordt hoe dit zal werken, lijkt het er op dat spelers zich eerst moeten aanmelden bij Battle.net voordat ze een standaard LAN-verbinding kunnen opzetten.

“Zoiets wordt het wel”, zegt hij. “We behouden zo het contact met Battle.net. We weten nog niet of dit eenmalig zal zijn of periodiek, maar dan zal je dus een peer-to-peer verbinding hebben tussen spelers waarmee een zeer lage ping mogelijk wordt.

Dat zijn de zaken waar we nu aan werken.” Ook voor Diablo-fans kan dit goed nieuws betekenen want het lijkt er sterk op dat het derde deel op dit punt dezelfde functies zal krijgen als StarCraft II.

Uitbreiding

Het LAN-bericht wordt duidelijk aan het eind van de Blizzcon. Een game-evenement van uitgever en ontwikkelaar Blizzard waar afgelopen weekend onder meer duidelijk werd dat er een nieuwe World of Warcraft-uitbreiding zal komen in de vorm van Cataclysm.

Daarnaast werd ook The Monk, een nieuwe klasse voor Diablo III, tijdens de Blizzcon onthuld.