Volgens analist David Cole van DFC Intelligence zal het niet lang meer duren voordat ook Microsoft met een afgeslankt model van de Xbox 360 gaat komen. “Het is de vraag wanneer deze komt, niet of”, aldus Cole.

“Wanneer dit gaat gebeuren is nog wel erg onzeker. Er gaan echter al wel lange tijd geruchten over rond”, zegt hij. “Als het door kostenbesparingen mogelijk wordt om kleinere en betrouwbaardere machines te maken, is dat natuurlijk altijd een goed ding. Daarnaast heb je ook nog iets als Project Natal dat in het nieuwe design terug kan komen.”

Volgens David Cole zal Microsoft echter eerst intern dit soort zaken moeten afwegen en zal de timing van een Xbox 360 Slim van zeer groot belang zijn. “In onze DFC voorspellingen denken we aan een groot herontwerp in 2010. Ik denk dat we daar ons geld op hebben ingezet”, aldus Cole.

Geen Slim

Ook analisten Tobb Greenwald, Ben Schachter en Arvind Bhatia lieten vandaag hun licht schijnen over een mogelijk nieuw design van de Xbox 360. En hoewel de heren het met Cole eens zijn over een nieuwe versie van de Xbox 360 zien zij het Slim-model niet snel werkelijkheid worden.

“Ja ik denk dat ze volgend jaar met een nieuw uiterlijk voor hun hardware komen, samen met de komst van de motion sensor”, zegt Schachter. “Ik denk dat Natal inderdaad het volgende grote ding van Microsoft is”, voegt Greenwald hier aan toe. “En tot die tijd zullen het vooral prijsverlagingen zijn en kleine aanpassingen aan de huidige modellen zoals grotere harde schijven en verschillende gamebundels.”

Kleiner, lichter, minder

Vorige week kondigde Sony tijdens haar persconferentie op de GamesCom in Keulen naast een prijsverlaging ook de nieuwe PS3 Slim aan. Deze zal vanaf de eerste week van september beschikbaar komen. Deze PlayStation 3 is 32 procent kleiner, 36 procent lichter en verbruikt 34 procent minder stroom dan zijn grote broer.