HAARLEM - Tijdens de Blizzcon maakt uitgever en ontwikkelaar Blizzard het een en ander bekend over de functies die Battle.net voor de gamer zal betekenen. Zo zal de savegame van StarCraft II altijd aan de gamer gekoppeld blijven.

Volgens Blizzard wordt dit mogelijk gemaakt doordat ze gebruik maken van het zogenaamde ‘cloud computing’ voor savegames.

Blizzard laat weten dat StarCraft II-spelers hierdoor overal waar ze over een internetverbinding beschikken hun StarCraft II-profiel kunnen raadplegen.

“Op je werk, thuis, in de trein, in het vliegtuig, zolang je maar over een betrouwbare internetverbinding beschikt”, aldus Blizzard.

Enige games

Verder wist Blizzard te melden dat StarCraft II en de gisteren aangekondigde uitbreiding Cataclysm voor World of Warcraft de enige games zijn die in 2010 van Blizzard zullen verschijnen.

Wat dit voor de releasedatum van Diablo III betekent wordt niet duidelijk, maar volgens een journalist van DirecTV heeft Mike Morhaime verklaard dat de game nog dit jaar in de winkelschappen zal belanden.

Naar consoles

Daarnaast lijkt ook een console-versie van Diablo III nog zeker niet van de baan te zijn. Volgens een Tweet van presentator Geoff Keighley van GameTrailers TV heeft Paul Sams van Blizzard namelijk laten weten dat ze hier momenteel over in gesprek zijn met de first parties.

Blizzard hint al enige tijd naar de mogelijkheid voor een Xbox 360 en PlayStation 3-versie van Diablo III maar heeft hierover nog altijd geen definitieve uitspraak gedaan.

“Ik denk dat er een zeer goed argument gemaakt kan worden waarom dit soort games zeer goed op de consoles zouden werken”, aldus Mike Morhaime enkele maanden geleden.

Prijskaartje

Tot slot maakt Blizzard vandaag nog bekend dat het in StarCraft II voor spelers mogelijk zal zijn om een prijskaartje te hangen aan de door hun zelf ontworpen maps.

Als deze vervolgens door andere gamers wordt gekocht zullen zowel de maker als Blizzard hiervoor een deel van de vergoeding krijgen. Hoe deze percentages precies worden verdeeld is nog niet duidelijk.

Uitbreiding

Gisteren kondigde Blizzard tijdens een persconferentie op de Blizzcon aan dat World of Warcraft voorzien zal worden van een nieuwe uitbreiding genaamd Cataclysm.

In deze uitbreiding is een nieuw kwaad opgedoemd en is zowel Kalimdor als de Eastern Kingdoms getransformeerd.

Daarbij liet Blizzard weten dat de Goblins een speelbaar Horde-ras zal worden en dat de Worgen zich als ras bij de Alliance zal voegen. Het gaat hier om mensen die zijn veranderd in weerwolven.