HAARLEM - Tijdens een persconferentie op de Blizzcon 2009 heeft uitgever Blizzard een nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft aangekondigd. Deze gaat World of Warcraft: Cataclysm heten.

In deze uitbreiding is een nieuw kwaad opgedoemd en is zowel Kalimdor als de Eastern Kingdoms getransformeerd.

Daarbij laat Blizzard weten dat de Goblins een speelbaar Horde-ras zal worden. De Worgen zal zich als ras bij de Alliance voegen. Het gaat om mensen die zijn veranderd in weervolven.

Tijdens de persconferentie werd tevens duidelijk dat nieuwe combinaties van rassen en klassen mogelijk zullen zijn met deze uitbreiding. De genoemde klassen zijn de Troll Druid en de Tauren Paladin.

Archeologie

Daarbij mag de speler nieuwe dungeons, monsters en raids verwachten. De level cap zal verhoogd worden naar level 85 en Blizzard laat daarbij weten dat archeologie als een nieuwe profession zal worden toegevoegd.

Ook zal er een guild leveling-systeem beschikbaar zijn. Het is echter nog niet duidelijk wanneer de uitbreiding zal verschijnen.

Diablo III

Daarbij heeft Blizzard een nieuwe klasse onthuld voor Diablo III, te weten The Monk.

Deze Monk heeft een kaal hoofd, is in een oranje waad gekleed en heeft een staff als standaard wapen en daarbij kan dit personage ook uit de voeten met zijn blote vuisten.