HAARLEM - Ira Rubenstein, executive vice president van Marvel, heeft gezegd dat zijn comics-bedrijf het zat is om ‘crappy’ filmlicentie-games te maken. Hij ziet het daarentegen wel zitten om games gelijkertijd met films uit te blijven geven.

Volgens Rubenstein is de onlangs verschenen game X-Men Origins: Wolverine een goed voorbeeld van hoe hij graag ziet dat licentiegames uitpakken.

“We doen geen op films gebaseerde games meer”, zegt hij. “Nee wacht, we doen geen ‘crappy’ op films gebaseerde games meer. Daar mag je me op quoten.”

Rubenstein laat verder weten dat ze al bezig zijn met de ontwikkeling van Iron Man 2 sinds de eerste game was afgerond.

Echter wil hij niet verantwoordelijk gehouden worden voor het resultaat van de eerste titel omdat hij hier niet bij betrokken was. Rubenstein belooft echter plechtig dat de tweede Iron Man game wél goed zal uitpakken.

Digitale comics

Tijdens de persconferentie van Sony op de GamesCom in Keulen werd eerder deze week bekend dat Sony in samenwerking met Marvel comic-boeken naar de PSP zal brengen.

Door de toevoeging van deze Digital Comics-service kunnen PSP-bezitters straks strips van Spider-Man, X-Men, Fantastic Four en Transformers naar hun handheld downloaden.

De service staat gepland voor een Nederlandse release ergens in 2010.