HAARLEM - De pc-versie van Battlefield 1943 is uitgesteld tot een release in 2010. Dat maakt ontwikkelaar DICE vandaag bekend. De Tweede Wereldoorlog-shooter zou aanvankelijk volgende maand voor pc-gamers verschijnen.

“We hebben nog nooit een Frostbite (game-engine van DICE) game op de pc uitgegeven, dus toen we met dit project begonnen ontbrak het ons aan de ervaring die we wel hadden op de consoles”, vertelt producer Gordon Van Dyke.

“Er zijn ook nog een aantal unieke uitdagingen in het ontwikkelen voor de pc dus dit heeft ervoor gezorgd dat we de release naar het eerste kwartaal van 2010 moeten verschuiven.”

“Dit was een zeer moeilijke beslissing om te nemen, maar het was absoluut nodig om er zeker van te zijn dat de features en mogelijkheden die pc-gamers van Battlefield verwachten niet ontbreken."

"Zaken zoals een DirectX 9 en 10 ondersteuning, hogere spelersaantallen, brede ondersteuning van controllers, VoIP en ranked server provider hosting. Dus het is nog steeds de beste beslissing om de kwaliteit te waarborgen.”

43 miljoen kills

Battlefield 1943 verscheen in juli voor de Xbox 360 en PlayStation 3 en was de eerste game binnen de spelreeks die via Xbox Live en het PlayStation Network werd aangeboden.

Binnen enkele dagen wist de game op beide consoles de grens van 43 miljoen kills te doorbreken waarmee alle spelers toegang kregen tot een nieuwe map.

Klassieke locaties

Battlefield 1943 neemt spelers mee terug naar de Tweede Wereldoorlog en biedt een multiplayer voor 24 spelers. Op de pc zal het straks echter mogelijk zijn om online met 32 spelers de strijd aan te gaan.

In de game staan drie klassieke locaties centraal, te weten: Wake Island, Guadalcanal en Iwo Jima. Het is volgens DICE een nieuwe kijk op hun klassieker uit het verleden maar dan wel gecombineerd met nieuwe technologie.