HAARLEM - Ontwikkelaar Harmonix heeft laten weten dat hun volgende Rock Band-project een grote verandering moet gaan betekenen voor de franchise. Zo kijkt de studio momenteel samen met MTV Games naar de mogelijkheden van Microsoft’s Project Natal.

“We staan niet stil”, zegt Scott Guthrie, baas van MTV Games. “We zullen voorwaarts blijven gaan en andere gebieden willen ontdekken met nieuwe technologieën die de platformhouders aan het ontwikkelen zijn."

"Zoals bijvoorbeeld Project Natal van Microsoft. We werken nu met hen samen om iets op te zetten.”

Spannende tijden

“Het ontwikkelingsteam van Harmonix werkt hier nu aan en dat kan dus onze volgende game, of Rock Band 3, worden. Het zijn dus zeer spannende tijden voor de toekomst van onze muziekgame business”, aldus de baas van MTV Games.

Activision’s Guitar Hero-franchise is uiteraard de grootste concurrent van Rock Band en ook over deze strijd wist Guthrie het een en ander te melden. Zo geeft hij onder meer toe dat zijn bedrijf de mogelijkheden van muziekgames nog niet op hetzelfde niveau heeft gebracht als Activision.

“Maar we hebben een zeer standvastige focus op de richting die we met onze games op willen, en daarin verschillen wij toch echt van hen. Wij richten ons op grote artiesten en het uitbreiden van genres."

"Daarnaast zijn wij ook zeer gefocust op de DLC business, en op dat gebied hebben we de concurrentie al ver achter ons gelaten”, aldus Guthrie.

The Beatles

Op 9 september zal The Beatles: Rock Band verschijnen, een game waarvan de ontwikkeling flink werd beïnvloed door Yoko Ono, de weduwe van John Lennon.

Dat blijkt althans uit een interview van vorige week met medewerkers van Harmonix en MTV Games, toen de tracklist van deze muziekgame bekend werd.

In het interview vertelden de medewerkers over het moment dat Yoko Ono bij hun op de stoep stond met een grote waslijst aan eisen voor deze game.

Waaien

Zo stelde ze dat de laatste scène van de game het beroemde concert op het dak van het Apple Corps gebouw moest worden, maar dat het er wel een stuk harder moest waaien. “Ze bezorgde de designers een hel”, aldus Paul DeGooyer van MTV Games.

The Beatles: Rock Band verschijnt op 9 september voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de Wii.