HAARLEM - Uitgever Activision en ontwikkelaar Bizarre Creations maken bekend dat Blur op 6 november in de Europese winkels zal verschijnen. De arcade-racegame verschijnt dan voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Bizarre Creations was eerder verantwoordelijk voor de Project Gotham Racing-franchise, maar de ontwikkelaar kiest met Blur toch voor een andere aanpak.

Zo zal je in de game de beschikking krijgen over verschillende wapens om het andere weggebruikers zo moeilijk mogelijk te maken.

Er kunnen onder meer mijnen worden gebruikt en de wagens beschikken over een elektrische aanval.

Hoge pet

Volgens Bizarre zal de nadruk in deze arcade-racer sterk liggen op de community-mogelijkheden.

Zo moet het niet alleen zeer eenvoudig worden om online andere spelers te vinden, ook kunnen er verschillende zaken als foto’s en video’s met elkaar worden uitgewisseld. Toch liet de studio eerder weten dat ze geen hoge pet op hebben van online leaderboards.

De beste

"De meerderheid van de mensen geeft er niets om of ze de beste van de wereld zijn", zei lead designer Gareth Wilson.

“Hier was PGR3 een goed voorbeeld van. Je kon de ghost downloaden van de beste speler ter wereld om hier tegen te racen, maar na de eerste bocht was hij al weg. Gewone stervelingen als ik konden dat soort dingen niet bijhouden.”

Beste tijden

Hoewel Wilson het nut van de leaderboards dus niet inziet zullen deze weldegelijk op een bepaalde manier aanwezig zijn in hun aankomende race-game. Zo zal het onder meer mogelijk zijn om bij te houden wat de beste tijden op iedere track zijn.

Naast de PGR-serie was Bizarre Creations onder andere verantwoordelijk voor games als Formula 1, Fur Fighters, Geometry Wars en The Club. De Britse studio werd in 1994 opgericht en bestaat momenteel uit meer dan 200 werknemers.