HAARLEM - Producer Yoshinori Kitase heeft aangekondigd dat Final Fantasy XIII hier in de komende lente tegelijk voor de Xbox 360 en de PlayStation 3 zal verschijnen.

"We kunnen nog geen specifieke maand noemen, maar in Japan staat een winterrelease gepland en in Europa en Noord-Amerika zal het lente 2010 worden", zei de ontwikkelaar tijdens de GamesCom.

Hier zullen de PlayStation 3- en Xbox 360-versies bovendien op dezelfde dag in de winkels liggen.

Final Fantasy XIII was wel aangekondigd voor volgend jaar, maar de verwachting was dat de game in Noord-Amerika en Europa een stuk later uit zou komen dan in Japan.

Vooruitgang

De verklaring voor een eerdere releaseperiode is volgens Kitase dat Square Enix al de nodige vooruitgang heeft geboekt met de ontwikkeling van de Engelse versies.

"Bij vorige titels duurde het ongeveer een jaar om versies van de game aan te passen en uit te brengen in Europa, maar bij deze titel is er een aanzienlijk kortere tussenperiode."

Kitase voegde daaraan toe dat Square Enix de Europese versie kort na de Amerikaanse versie uit zal brengen.

Jill

Kitase gaf verder aan dat de Xbox 360-versie en de PlayStation 3-versie niet veel van elkaar zullen verschillen.

De ontwikkelaar doet zijn best om ervoor te zorgen dat zowel de content als de graphics op beide consoles hetzelfde zijn. De Xbox 360-versie krijgt daarom waarschijnlijk wel een stuk of drie dvd’s, denkt Kitase.

Nieuw personage

Square Enix introduceerde tot slot nog een nieuw personage voor de game. De bebrilde dame was eerder al in de trailers van Final Fantasy XIII te zien. De developer maakt nu bekend dat het gaat om Jill Nabato een luitenant-kolonel en een wrede slechterik. Wat haar verhaal is, zal deze lente blijken.