HAARLEM - Rally-fans die niet kunnen wachten tot de game zelf in de winkel ligt, kunnen vanaf vandaag de demo van Colin McRae: DiRT 2 downloaden voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Ook de co-op demo van Lost Planet 2 is nu beschikbaar.

Het volgende deel in de Colin McRae-franchise van Codemasters zal op een verbeterde versie van de EGO engine draaien. Deze wordt onder andere gebruikt voor Operation Flashpoint 2.

In DiRT 2 kunnen spelers deelnemen aan de World Tour. Deze wereldwijde rally-races vinden niet alleen plaats in stadions, maar ook op extreme locaties, van de Grand Canyon tot de jungle van Zuid-Amerika.

De snellere wagens zouden bovendien natuurgetrouwer over het wegdek rijden, dat vaak alles behalve egaal is.

Warmrijden

Via Xbox Live en de PS Store kunnen console-eigenaren met de demo alvast warmrijden voor als de titel volgende maand echt in de winkels ligt.

Colin McRae: DiRT 2 wordt in Nederland op 10 september uitgebracht voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii, DS en PSP. De pc-versie zal in december volgen en zal DirectX 11 ondersteunen.

Demo Lost Planet 2

Sinds gisteren is ook de demo van de co-op modus van Lost Planet 2 te downloaden via Xbox Live. "In de demo kunnen spelers het opnemen tegen de enorme G-Type Salamander Akrid-baas tijdens de online coöperatieve shoot-outs", zei Capcom eerder over de demo.

"Squads van maximaal vier spelers zullen tegenover enorme monsters komen te staan in een poging deze tegen de grond te krijgen."

Smeltende sneeuw

Lost Planet 2 speelt zich tien jaar na het eerste deel af en beschikt hierdoor over grote klimaatsveranderingen ten opzichte van het eerste deel. Zo bevat de game smeltende sneeuw, maar ook complete jungles. 

De titel is, zoals de demo laat zien, door vier spelers te spelen in co-op en beschikt over een Gears of War-achtig coversysteem. Lost Planet 2 zal in 2010 worden uitgebracht en wordt vooralsnog een exclusieve Xbox 360-titel.