HAARLEM - De nieuwste versie van PlayStation Home, die in september zal verschijnen, maakt het mogelijk om games vanuit Home op te starten.

Sony beloofde deze mogelijkheid al voor de lancering van PlayStation Home, maar met versie 1.3 is het eindelijk zo ver.

Nu moeten spelers Home eerst verlaten om een game te starten, maar in september verschijnt in Home automatisch een opstartmenu als spelers een gamedisk in de console stoppen.

Enkele titels die deze optie krijgen zijn Street Fighter IV, Resistance 2, MotorStorm en Far Cry 2. Deze games verschijnen met een icoontje boven de avatar van de speler en krijgen meer functies om een multiplayer sessie vanuit Home te beginnen.

Preview

De update voegt meerdere nieuwe mogelijkheden toe aan Home. Zo kan het winkelend publiek voortaan zowel kleren als meubels previewen, wat inhoudt dat je eerst in 3D items kunt passen of plaatsen, voordat je besluit of je ze wilt aanschaffen. Bovendien zijn sommige objecten te huren in plaats van te kopen.

Daarnaast introduceert versie 1.3 enkele nieuwe objecten en levensmiddelen, zoals de Shrink Potion, waarmee je avatar kleiner wordt; een draagbare Bubble Machine en een gratis camera waarmee avatars foto’s kunnen maken.

Singstar-ruimte

Behalve dergelijke kleinere toevoegingen, zal Sony tegelijkertijd met de nieuwe versie van Home ook een nachtclubachtige SingStar-ruimte lanceren voor dansliefhebbers en feestvierders.