Tijdens de GamesCom in Keulen hebben ontwikkelaar Game Republic en uitgever Namco Bandai aangekondigd dat ze samenwerken aan twee titels. Zo kunnen we volgend jaar aan de slag met Clash of the Titans: The Videogame en Majin: The Fallen Realm.

Clash of the Titans: The Videogame in gebaseerd op de gelijknamige film en beiden moeten in de lente van 2010 gaan verschijnen. Uit de eerste trailer die Namco Bandai van de game wist te tonen wordt duidelijk dat er veel met bijlen gezwaaid zal worden en dat er met draken over besneeuwde landschappen gevlogen kan worden.

Volgens ontwikkelaar Game Republic beschikt de game over meer dan honderd verschillende wezens en vijanden, en staat de Griekse mythologie hierin centraal. Voor welke platformen de game zal verschijnen is nog niet duidelijk.

Twee personages

Verder wordt duidelijk dat uit de samenwerking tussen deze partijen nog een game zal voortkomen in de vorm van Majin: The Fallen Realm. Hoewel het hier nog om een werktitel gaat wist de ontwikkelaar wel te melden dat het een co-op game zal worden waarin twee personages samen puzzels moeten oplossen en verschillende obstakels moeten zien te overwinnen.

De twee personages zijn een jonge dief en een ‘legendarisch wezen’, en samen zullen ze ook veel monsters moeten verslaan. Dit alles lijkt zich te gaan afspelen in sfeervolle omgevingen als bijvoorbeeld geruïneerde kastelen. Net als Clash of the Titans zal Majin: The Fallen Realm ergens in de lente van volgend jaar gaat verschijnen. Voor welke platformen de game uitkomt blijft nog even onduidelijk.