HAARLEM - Tijdens Konami’s persconferentie op de GamesCom in Keulen vertelde Hideo Kojima meer over de co-op modus van de PSP-game Metal Gear Solid: Peace Walker.

Kojima verantwoordde eerst waarom de game voor de PSP ontwikkeld wordt. Dat is namelijk volgens hem de manier waarop mensen tegenwoordig gamen: terwijl ze reizen en op draagbare platforms.

Vervolgens gaf Kojima uitleg bij de trailer van de game, waarbij de co-op multiplayer modus centraal stond.

Kojima verzekerde dat de co-op niet zal lijken op die uit Monster Hunter, maar dat de stealth-missies in Peace Walker wel eenzelfde teamwork vragen van de spelers.

Spelers zullen in co-op niet alleen samen moeten vechten, maar zijn ook van elkaar afhankelijk om ongezien door de ruimte te bewegen.

Zo kunnen de snakes zich zowel samen verstoppen in dozen als met de ruggen tegen elkaar het vuur openen op vijanden.

Metal Gear Solid 5

Eerder liet de game-designer al weten dat de ontwikkeling van Peace Walker wordt aangepakt alsof het om Metal Gear Solid 5 gaat. Het team, dat eerder aan Metal Gear Solid 4 werkte, heeft als doel om de PlayStation 3-kwaliteit te vertalen naar Sony’s handheld.

Volgens Kojima wil de studio met deze titel de mogelijkheden en de grenzen van de PSP gaan verleggen.

Metal Gear Solid: Peace Walker speelt zich af in de jaren zeventig van de vorige eeuw en heeft Naked Snake, ofwel Big Boss, in de hoofdrol.

Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar in 2010 kunnen spelers op de PSP samen onder een kartonnen doos schuilen.