Een deel van het ontwikkelingsteam achter de multiplayer van Wolfenstein is ontslagen op de dag dat de game in Amerika uitkwam. Dat maakt ontwikkelaar Endrant Studios vandaag zelf bekend.

Hoeveel mensen er precies de laan uit zijn gestuurd maakt Endrant niet bekend maar tot gisteren waren er nog zeventien medewerkers werkzaam bij het bedrijf. “We hebben onlangs een ontwikkelingscyclus afgerond en zagen onszelf helaas genoodzaakt om een aantal aanpassingen te maken in de omvang van ons team”, zegt een woordvoerder van de ontwikkelaar.

De dupe
“Zij die hier de dupe van zijn geworden waren waardevolle leden van ons team en hebben ontzettend hard gewerkt aan onze laatste game. We hopen dan ook dat ze snel weer goed terecht komen”, aldus Endrant Studios.

De Britse studio Endrant was enkel verantwoordelijk voor de multiplayer-modus van Wolfenstein omdat Raven Software de singleplayer voor haar rekening nam. Endrant Studios is een relatief nieuwe studio, maar is wel opgemaakt uit enkele veteranen uit de game-industrie. Wolfenstein wordt op 21 augustus in Europa uitgegeven door Activision en komt naar de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.