Uitgever Capcom heeft vandaag bekend gemaakt dat de sciencefiction-game Dark Void in Europa op 15 januari in de winkels zal liggen.

Dark Void zou aanvankelijk komende herfst al worden uitgebracht, maar werd uitgesteld naar begin 2010 om de concurrentie met andere games te vermijden. Het zou ontwikkelaar Airtight Games bovendien meer tijd geven om de actiegame te perfectioneren.

In Dark Void moet de speler als Will in een buitenaardse dimensie – genaamd de Void – weerstand bieden aan de Watchers, een alien ras dat het gemunt heeft op de mensheid. Een jet-pack stelt de speler in staat om verticaal door de spelwereld te vliegen en op deze manier ook het gevecht aan te gaan met de boosaardige Watchers.

Uitstel

Hoewel Capcom met een latere release van Dark Void hoopte op meer aandacht en een beter marktaandeel, zijn inmiddels zoveel grote games uitgesteld naar volgend jaar dat de titel alsnog de nodige concurrentie zal krijgen. Wellicht dat de uitgever met de relatief vroege releasedatum van 15 januari de strijd nog enigszins voor kan zijn.

Dark Void wordt uitgebracht voor de pc, PlayStation 3 en de Xbox 360.