Sony heeft bekend gemaakt dat de gisteren aangekondigde PlayStation 3 Slim alleen bedoeld is voor de meest recente generatie PlayStation-games.

Spelers die hun PlayStation 2-games willen spelen op de nieuwe PlayStation 3 hebben geen geluk. Sony verwijderde deze optie uit het originele apparaat, maar ondanks de hoop van sommige gamers, heeft Sony het ook niet geïmplementeerd in de PS3 Slim.

Dit heeft John Koller van de marketing afdeling van Sony Amerika vandaag bevestigd. Mensen zouden namelijk een PlayStation 3 kopen om nieuwere games te spelen, meent Koller. "Nu we drie jaar verder zijn in de cyclus van de PlayStation 3, zijn er zo veel PlayStation 3-games beschikbaar dat we denken, en concluderen uit ons onderzoek, dat de meeste klanten die een PlayStation 3 kopen, PS3-games als belangrijkste reden aanvoeren."

Vervanging

Het gaat hierbij volgens Koller niet om 50 of 60 procent van de klanten, maar om 80 of 90 procent. Een groot deel hiervan bezit tevens een PlayStation 2 die ze niet meer gebruiken, omdat zij liever de nieuwe generatie games willen spelen. Met zo weinig animo vond Sony het niet nodig om spelers de mogelijkheid te geven om hun oude games te spelen.

Verder gaf Koller aan dat het niet lang duurt voordat de PlayStation 3 Slim de vorige versie van de PlayStation 3, die niet meer wordt geproduceerd, volledig vervangt. De 80GB-edities zullen volgende maand al verdwijnen, maar de 160GB-consoles blijven nog even in de winkels te koop.