Vanaf vandaag kan Shadow Complex voor 1200 Microsoft Points gedownload worden via Xbox Live Marketplace. De game van Chair Entertainment werd medeontwikkeld door game designer Cliff Bleszinski.

Shadow Complex beschikt over een old-school side-scrolling gameplay en combineert dit met moderne gameplay-elementen. Shadow Complex draait op de Unreal Engine 3 en tijdens het spelen zal het volgens de ontwikkelaar allemaal draaien om heftige actie en het onderzoeken van verschillende ruimtes en gebieden.

De game bevat tien tot vijftien uur aan gameplay maar is volgens Donald Mustard van ontwikkelaar Chair Entertainment ook in twee uur uit te spelen. Dit door de zogenaamde ‘sequence breaks’ die er in de game zijn gestopt. Dit zijn een soort artifacts die het voor spelers mogelijk maken om bepaalde gedeeltes van de game toegankelijk te maken voordat dit eigenlijk de bedoeling is.

Per ongeluk

Normaal gesproken worden dergelijke sequence breaks per ongeluk door spelers in een game ontdekt, maar Chair Entertainment liet vooraf al weten dat ze deze aan de game hadden toegevoegd. Op deze manier hoopt de ontwikkelaar dat gamers in Shadow Complex gaan strijden om de snelste tijd.