Ontwikkelaar Funcom heeft vandaag een uitbreiding aangekondigd voor de MMO Age of Conan. In Rise of the Godslayer kunnen spelers afreizen naar het keizerrijk van Khitai.

Na de release van enkele grote updates voor de MMO die mei vorig jaar verscheen voor de pc en Xbox 360, vindt Funcom dat het tijd wordt voor een eerste uitbreiding. Rise of the Godslayer voegt volgens de ontwikkelaar vele uren gameplay toe aan Age of Conan en bevat niet enkel een nieuw verhaal en een nieuwe wereld, maar ook nieuwe features en een alternatief RPG-systeem.

Een van deze features is de 'faction gameplay'. Door keuzes en quests kunnen spelers in Rise of the Godslayer promoveren binnen ‘faction ranks’ en worden zij beloond met schatten, zoals epische armor en wapens. Daarnaast introduceert de uitbreiding twee nieuwe mounts, de tijger en de wolf, die de speler op ziet groeien van een welp tot een gevechtsdier.

Empire of Khitai

Het keizerrijk van Khitai, waar de uitbreiding zich afspeelt, is geïnspireerd op de cultuur van Oost Azië. Dit rijk is in chaos vervallen, nadat een jonge Conan jaren geleden een olifantengod heeft gedood. Khitai bestaat uit graslanden, zwarte woestijnen, de schijnbaar serene provincie Chosain en de volgens Funcom indrukwekkende Pilaren van de Hemel. Deze gebieden worden verscheurd door interne conflicten tussen oorlogvoerende facties waar de speler zich bij aan kan sluiten.

Spelers kunnen uiteraard hun bestaande personage verder ontwikkelen in Khitai, maar kunnen ook overnieuw beginnen als een inwoner van Khitai. De uitbreiding bevat namelijk zowel veel high-level content als low-level content, dat direct bereikbaar is, nadat de speler Tortage Island verlaat. Een releasedatum voor Rise of the Godslayer is nog niet bekend.