Peter Molyneux kondigt Fable 3 aan voor 2010

Tijdens de persconferentie van Microsoft op de GamesCom in Keulen heeft Peter Molyneux Fable III aangekondigd voor de Xbox 360. Daarnaast wordt duidelijk dat Fable II in verschillende hoofdstukken digitaal zal worden aangeboden.

“Natuurlijk zijn we Fable III aan het ontwikkelen, we zouden wel gek zijn om dit niet te doen”, zegt Molyneux. Maar ik wil dit keer echt iets nieuws en verfrissends neerzetten. We willen dat mensen in deze game het onverwachte gaan verwachten.”

“Maar een derde deel is altijd een probleem. Dit omdat het al snel een saaie bedoeling wordt en spelers het wel gezien hebben met een personage en de spelwereld”, zegt de baas van Lionhead Studios. “Ik denk dan ook dat er fundamenteel iets mis is met RPG’s als Fable. Het is een systeem dat al sinds de jaren tachtig bestaat en ik zal deze bouwsteen oppakken en weggooien.”

Oppermachtig

Volgens Molyneux moet het in een dergelijke game volledig draaien om krachten en moet de speler zich oppermachtig voelen. “Je zal nu de heerser van Albion worden”, vertelt Molyneux over Fable III. “Je hebt Fable 1 en 2 gespeeld waarin je een held werd, maar waarom kan het dit keer geen koning of koningin zijn?” Als leider zal je volgens de ontwikkelaar moeilijke morele beslissingen moeten nemen en zal je regelmatig een oordeel moeten vellen over je onderdanen.

Fable II in stukken

Daarnaast wist Molyneux nog aan te kondigen dat Fable II in vijf verschillende hoofdstukken als download zal worden aangeboden. Deze Fable Episodic zal vanaf 29 september beschikbaar zijn en het eerste hoofdstuk kunnen spelers gratis downloaden via Xbox Live. Als je hiermee klaar bent kan tegen betaling het volgende hoofdstuk worden binnengehaald.

Tip de redactie