Tijdens de persconferentie van Sony op de GamesCom in Keulen maakte de uitgever en ontwikkelaar bekend dat er een nieuwe LocoRoco naar de PSP komt en dat ook Eye of Judgement voor de handheld in ontwikkeling is.

Sony wist daarnaast nog te melden dat de huisdieren-game EyePet tijdens de aankomende feestdagen in de Europese winkels zal verschijnen. Deze wordt geleverd met de PlayStation Eye en zal voor 44,99 euro verkrijgbaar zijn voor de PlayStation 3. De game werd een jaar geleden door Sony aangekondigd en maakt het voor de speler mogelijk om een virtueel huisdier te verzorgen.

Door de technologie van de PS Eye wordt het mogelijk om het diertje te aaien en om ermee te spelen. Verder is het mogelijk om het dier een virtueel hok te geven en speeltjes voor hem te tekenen die hij kan gebruiken in de woonkamer.

Nieuwe Loco

Daarnaast werd er dus ook nog een nieuwe LocoRoco-game aangekondigd en deze zal exclusief beschikbaar zijn via het PlayStation Network. Gelijktijdig met de release van de PSP go verschijnt LocoRoco: Midnight Carnival op 1 november in Japan. Wanneer we hier in Europa mee aan de slag kunnen is nog niet duidelijk.

Sony wist ook nog aan te kondigen dat het voortaan niet meer nodig zal zijn om dergelijke content verplicht met een creditcard aan te schaffen op het PlayStation Network. Binnenkort komen ze namelijk met PSN Voucher Cards van twintig en vijftig euro die vervolgens op het PSN geregistreerd kunnen worden.

Het kaartspel Eye of Judgement verscheen eerder voor de PS3 maar komt nu dus ook naar de handheld van Sony. Deze game maakt op de console net als EyePet gebruik van de PlayStation Eye en hierbij komt een kaartspel digitaal tot leven. Over de manier waarop Eye of Judgement op de handheld wordt uitgewerkt is nog onduidelijk.

Video-on-demand

Vanaf volgend jaar zal er in Nederland overigens ook een video-on-demand service beschikbaar komen voor de PlayStation 3, vergelijkbaar met de video-service die naar de Xbox 360 zal komen. Hiermee kunnen er volledige films bekeken worden in SD of HD. Sony is hiervoor een overeenkomst aangegaan met studio’s als Lionsgate, Paramount, MGM, Walt Disney, Fox, Universal, Universum, Warner Bros en Constantin.