SEGA heeft bekend gemaakt dat ontwikkelaar Creative Assembly momenteel een nieuwe Total War-game ontwikkelt. Napoleon: Total War zal hier begin volgend jaar in de winkels liggen.

Napoleon: Total War wordt een spin-off van de strategie-franchise en zal dezelfde 3D-gevechten op land en zee krijgen als andere games in de serie. De game is onderverdeeld in drie campagnes die, zoals de titel al aangeeft, draaien om de opkomst en ondergang van de Franse generaal Napoleon Bonaparte.

In deze campagnes kunnen spelers strijden om de overwinning in de belangrijkste veldslagen van zowel Napoleon als zijn tegenstanders. De campagnes spelen zich onder meer af in Italië en Egypte en beslaan ook Napoleons noodlottige tocht naar Moskou en zijn teloorgang in de eindconfrontatie met de Hertog van Wellington in de Slag bij Waterloo.

Geschiedenis schrijven

Spelers krijgen volgens Mike Simpson, de geestelijke vader van Total War, zo de mogelijkheid om de geschiedenis na te spelen en hetzelfde keizerrijk op te bouwen als Napoleon. Spelers kunnen de geschiedenis echter ook herschrijven. Door in de huid te kruipen van Napoleons vijanden, kan de uitkomst van veldslagen anders bepaald worden.

Behalve deze grote turn-based gevechten zal Napoleon: Total War, net als eerdere games uit de RTS-serie, gedetailleerde campagne-kaarten en een diplomatiesysteem bevatten. SEGA zal de spin-off in februari 2010 uitbrengen voor de pc.