Sony maakt vandaag bekend dat de PlayStation 3 vanaf morgen in prijs zal worden verlaagd en dat in september de PS3 Slim op de markt komt. De geruchten hierover deden al enkele weken de ronde maar de kogel is nu dan definitief door de kerk.

De PlayStation 3 zal vanaf morgen met een Europese adviesprijs van 299 euro in de winkels te vinden zijn. De PS3 Slim zal vanaf de eerste week van september voor dezelfde prijs beschikbaar komen. Deze kleinere PlayStation 3 is 32 procent kleiner, 36 procent lichter en verbruikt 34 procent minder stroom dan zijn grote broer.

De nieuwe versie van Sony’s console zal over een 120GB harde schijf beschikken en wordt geleverd met een DualShock3-controller. Verschillende Amerikaanse winkelketens lekte eerder vandaag al enkele afbeeldingen van de nieuwe console naar buiten en ook over de prijs gingen al flink wat geruchten rond.

Videoservice

Sony wist verder nog te melden dat de PlayStation 3 wereldwijd inmiddels 23,7 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Europa neemt hiervan ruim 10 miljoen units voor haar rekening. Sony kondigde ook nog aan dat de videoservice VidZone aan het einde van dit jaar beschikbaar zal worden in Nederland.

Aan het eind van het jaar zal er ook een Digital Comics-service naar de PSP komen. Sony zal het hierdoor in samenwerking met Marvel mogelijk maken om comics op de PSP te lezen. De stripboeken zijn vanaf december direct naar de handheld te downloaden. Deze service zal overigens gelijktijdig met de PSP go gelanceerd worden op 1 oktober.

Gratis game

Ter promotie van de nieuwe handheld zal iedereen die zijn exemplaar van de PSP go registreerd een gratis versie van Grand Turismo PSP ontvangen als download. Sony liet verder weten dat ze zich vooral willen concentreren op het brengen van zeer veel content naar de PSP en een van de nieuwe manieren om dit te doen is de introductie van de MiniS. Via dit nieuwe onderdeel van de PS Store kunnen gamers kleine ‘hapklare’ games van maximaal 100MB downloaden naar de PSP go.