Battlefield: Bad Company 2 zal vanaf 5 maart 2010 verkrijgbaar zijn in de Europese winkels. Dat maakt uitgever Electronic Arts vandaag bekend tijdens hun GamesCom-persconferentie in Keulen.

De game moet volgens ontwikkelaar DICE online multiplayer-gaming gaan herdefiniëren. Zo zal er onder meer een grote nadruk gelegd worden op 'squad-play' in deze game. “Bad Company 2 zal spelers aansporen om in teams van vier personen samen te werken en zo verschillende doelen tot een goed einde te brengen”, aldus DICE.

Daarnaast zal de game voorzien zijn van een flinke berg nieuwe voertuigen waaronder een transport helikopter en een squad bike. De game ligt op 5 maart in de winkels voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Brütal demo

EA wist daarnaast nog aan te kondigen dat er vanaf 17 september een demo beschikbaar zal zijn van Brütal Legend. Deze zal dan te downloaden zijn via Xbox Live Marketplace en het PlayStation Network. Brutal Legend staat gepland voor een release op 15 oktober.

Brütal Legend is de nieuwste game van game designer Tim Schaffer, die eerder verantwoordelijk was voor onder meer het humoristische Psychonauts. De game vertelt het verhaal van Eddie Riggs, een roadie die gespeeld wordt door acteur Jack Black. Op een avond raakt Eddie bewusteloos door een ongeval op het podium, waarna hij ontwaakt in een vreemde wereld vol met alle heavy metal-covers en song-teksten die hij kent.

In deze vreemde wereld moet de roadie vervolgens de kwaadaardige Doviculus en zijn leger van demonen zien te verslaan, en dat doet hij met behulp van alle kennis die hij tijdens zijn werk achter de schermen heeft opgedaan. Brütal Legend verschijnt voor de PlayStation 3 en de Xbox 360.