Tijdens de persconferentie van Electronic Arts op de GamesCom in Keulen werd er meer duidelijk over de nieuwe functies die er in FIFA 10 te vinden zullen zijn. Zo kunnen spelers onder meer hun eigen gezicht op een speler plakken.

Door deze Game Face-technologie zal het mogelijk worden om met je persoonlijke speler in alle beschikbare spel-modi te voetballen. Daarnaast zal het mogelijk zijn om verschillende eigenschappen te upgraden. Speel je in een club dan zal het ook nog mogelijk worden om de gezichten van je vrienden te downloaden en deze als teamgenoten in te zetten.

In de nieuwe Online Club-modus voor FIFA 10 kunnen spelers het opnemen tegen andere clubs. Zo zullen er regionale, nationale en internationale toernooien te spelen zijn. Ook zal het nieuwe Live Season 2.0 volgens Peter Moore flink wat verbeteringen kennen, maar hierover zal EA Sports in september pas meer informatie geven.

Meer fitness

Peter Moore wist daarnaast ook nog aan te kondigen dat de fitness game EA Sports Active inmiddels 1,8 miljoen keer is verkocht en dat gamers binnenkort nieuwe oefeningen kunnen verwachten. Zo zal EA Sports Active: More Workouts in november als downloadbare content verschijnen, met daarin 35 nieuwe oefeningen die in verschillende combinaties kunnen worden uitgevoerd.