AMSTERDAM - Ontwikkelaar CCP, bekend van EVE Online, ontwikkelt momenteel een MMO voor de consoles. De game gaat Dust 514 heten en zal plaatsvinden in het EVE-universum.

Dit bevestigde de CEO van de studio, Hilmar Veigar Petursson, in een presentatie tijdens de GDC Europe.

"In plaats van een EVE Online voor de consoles te maken, hebben we goed gekeken naar wat mensen willen doen als ze in hun huiskamer spelen en niet achter de pc zitten", stelt Petursson. Hij voegt daaraan toe dat CCP de game wel wilde koppelen aan EVE Online.

Dust 514 speelt zich daarom niet alleen af in hetzelfde universum, maar de gebeurtenissen in de consolegame hebben ook direct invloed op de wereld van EVE Online en vice versa. Petursson kon hier al enkele voorbeelden van geven.

"De gevechten in Dust 514 bepalen wie controle heeft over een planeet in EVE. Een EVE-speler kan tegen betaling een Dust-team een contract geven om een bepaald terrein te veroveren."

Langlopend

De wereld van de sciencefiction-MMO EVE Online wordt inmiddels al ongeveer zes jaar bewoond en de game wordt door de ontwikkelaars nog steeds voorzien van uitbreidingen. Gezien het huidige financiële klimaat is Petursson hier erg blij mee.

Dit zou CCP in staat stellen om veel tijd en goede mankrachten te investeren in een nieuw project.

Het idee om een console-MMO te maken gebaseerd op EVE, bestaat dan ook al langer. Tijdens de conferentie bleek dat Dust 514 al drie jaar in ontwikkeling is. Het wordt voor de Shanghai-studio van de developer de eerste titel. Wanneer de game uitkomt en voor welke consoles, werd echter nog niet bekend.