AMSTERDAM - Vanavond vindt er tijdens de GamesCom in Keulen een persconferentie van Sony plaats en gelijkertijd zal het PlayStation Network offline worden gehaald voor onderhoudswerkzaamheden.

Of de beide gebeurtenissen met elkaar te maken hebben is nog niet duidelijk maar de geruchten gaan dat Sony in deze periode de PSP app store toe zal voegen aan het PlayStation Network. De persconferentie van Sony zal vanavond om 18.30 uur beginnen en ook hierover gaan al enige tijd geruchten rond.

Zo zijn er verschillende bronnen die beweren dat Sony met een prijsverlaging zal komen voor de PlayStation 3, en is er volgens sommigen ook een kans op de aankondiging van een PS3 Slim. Echter heeft Sony geen van deze zaken nog officieel bevestigd.

Boycotten

Mocht Sony een goedkopere PlayStation 3 aankondigen dan zullen ze hiermee gehoor geven aan de aanhoudende verzoeken van verschillende partijen binnen de game-industrie. Zo liet Bobby Kotick van Activision enige tijd geleden weten dat zijn bedrijf de consoles van Sony zou boycotten als het bedrijf de PlayStation 3 niet in prijs zou verlagen.

Daarnaast voorspelde uitgever THQ enkele weken geleden dat twee van de drie consoles dit jaar nog een prijsverlaging zullen krijgen.

Dit had het bedrijf zelfs al meegenomen in de voorspellingen van het komende financiële jaar. Mocht Sony vandaag inderdaad met een goedkopere PlayStation 3 komen of de PS3 Slim aankondigen dan wordt dit uiteraard direct op GameZ.nl bekend gemaakt.