Nadat Electronic Arts bekend maakte dat FIFA 10 over een nieuwe 360-graden besturing zou beschikken komt Konami vandaag met het bericht dat ook PES 2010 deze nieuwe functies zal krijgen.

“Deze aankondiging volgt op het goede contact van Konami met PES- en voetbalfans over de hele wereld, want zij hebben een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van deze nieuwe game”, laat Konami weten. Met deze 360-graden besturing hoopt de uitgever en ontwikkelaar meer realisme in hun aankomende voetbalgame te stoppen.

Eerder al kondigde EA dus aan ook met deze besturing te komen, wat voor de gamer betekent dat het ook daadwerkelijk mogelijk zal worden om iedere gewenste richting op te lopen met de speler die aan de bal is. Hierdoor moet het volgens beide ontwikkelaars mogelijk zijn om bijvoorbeeld de verdediging op een geheel eigen manier te omzeilen.

Het bewegen in 360-graden moet ook invloed gaan hebben op het overspelen van de bal en het geven van diepe passes. Naast de nieuwe besturing wist Konami vandaag ook nog wat andere vernieuwingen binnen hun serie aan te kondigen.

Op ieder moment

Zo zal het nu onder meer mogelijk zijn om op ieder gewenst moment een complete controle te krijgen over de keeper. Verder zijn er flink wat animaties van de spelers verbeterd en zal het mogelijk worden om met een vrije speler de bal te vragen als je hiermee een vrije ruimte in loopt.

PES 2010 verschijnt op 23 oktober voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii, pc, PlayStation 2, PSP en DS. FIFA 10 verschijnt enkele weken eerder op 2 oktober voor dezelfde consoles.